Posted on

Lyckat besök i Skantzsjön i Halstahammar, sommaren 2021.

Då juli månad var kommen och det ännu inte hade blivit mer än några ströpass efter karp så kände jag att det var dags. Att helt enkelt åka och dra några fina karpar. Chanserna i Skantzsjön för få ett bra fiske är goda speciellt om förväntningarna inte är ställda på PB eller så.

Med hjälp av en polare med lokalkännedom uppdaterade jag mig på vart fisket hade varit hett och hur de hade fiskat. Vid 13 tiden anlände jag till sjön och valde platsen “kalhygget”. 

Omedelbart var det fisk som visade sig ute vid de tilltänkta mäskplatserna, vilket kändes lovande. Mäskade upp och riggade spöna och ordnade med kort för sjön. Fisk rullade och stötte i linorna hela kvällen men riktiga napp uteblev helt. Strax innan skymning ändrade jag taktik på ena spöt, skickade ut några spombar med Profess Carp Signal 16mm halibut boostade i Profess garlic/chilli. 

Satte på 2st halibut på håret. Bara en dryg timme efter det kom första fisken! “Stålkarpen” på strax under 8 kg.

“Stålkarpen”, strax under 8 kg.

På morgonen kom ytterligare en fisk på samma spö, denna gång en något mindre men riktigt stark och välnärd fisk. Kanske hade jag hittat taktiken som gällde? Så snabbt resultat och dessutom bara på spöt med Profess boilies!!

Lyckad taktik i Skantzsjön!

Fortsatte att fiska ena spöt med dubbla halibut men nu även en singel halibut på andra spöt toppat med plastmajs också och boostat med chilli/garlic. Andra dagen var lugn med några braxar endast, men på eftermiddagen drog en fin fjällis, på drygt 6 kg, iväg, nu på spöt med plastmajs/halibut! Efter det drog det in mängder med brax och jag fick mäska på hårt för att inte sitta utan mäsk på fiskeplatsen. 

Nästa natt började lugnt men vid 4-tiden skrek det i larmet, denna gång lossnade fisken efter hård kamp i näckrosorna. Betade om och skickade ut igen. 30 minuter senare, precis när man somnat till, drog det iväg. En fin fisk på omkring 5kg som krävde en lång promenad bland näckrosor och bröte för att landas. 

Runt 5 kg

Dryga timmen gick efter det och nu kom helgens värsta run! Larmet skrek som aldrig förr och en lång och hård fajt tog vid. Men till slut låg en fin fisk i håven. Strax över 8kg och i mycket fin kondition, den fick toppa en trevlig helg i mitt absoluta favorit vatten. Nöjd och belåten satte jag mig i bilen igen. 

Roligast av allt var att det va första gången jag testade Profess Carp Signal boilies. Jag har efter att ha använt andra Profess produkter en tid nu fått fullt förtroende för deras höga kvalite och hur snabbverkande de är.

Med facit från Skantzsjön i hand kan jag bara säga positiva saker även om Profess boilies. Halibut + garlic luktade grymt hett och alldeles säkert kommer det att bli framgångsrikt i många sjöar runt om i landet.