Posted on

This maggot is dead!

Självklart ska man få levande maggot om man har beställt det!

Att fiska med död maggot har vunnit framgång de senaste åren och många erfarna metare väljer minst lika ofta att mäska med döda maggot som med casters eller mask. Fördelarna är många, den mest uppenbara är att de inte kan krypa iväg eller ner i bottensedimentet vilket vilket gör levande maggot helt verkningslösa. Speciellt då man vill rikta fisket efter de största fiskarna är döda maggot att föredra då det har visat sig att de inte attraherar småfisk på samma sätt. Troligtvis är orsaken att större fiskar hellre dammsuger botten medan, småmört, sarv och löja t.ex. hellre plockar de som rör sig.

Många karpmetare har upptäckt att död maggot även föredras som krokbete, t.ex. med en stor bunt direkt på kroken eller med gummisnodd på hairrig.

Sen har vi ju de rent praktiska egenskaperna. Frysta maggot håller sig färska mycket länge. Tar man ut ett paket ur frysen på morgonen innan metet så är de redo att användas när man väl är på plats. Då de är frysta klarar de transport väldigt bra och Metmasks.com’s döda maggot fryses alltid när de är som färskast, så det är ett utmärkt sätt att försäkra sig om att man har bästa möjliga bete. Smaksatta maggot är som enklast att få fram när det gäller död maggot som inte riskerar att fara illa ens av de starkaste smak eller doftmedlen.

Länk till : Levande och frysta beten

Metmask.com har erbjudit fryst maggot länge men nu är webshoppen uppdaterad med dessa härligheter. En stor nyhet är smaksatt fryst maggot. T.ex. kan du beställa den otroligt poulära “red dead krilled”.

För att erbjuda bästa service så har vi inte ett fast urval av smaker, du kan faktiskt beställa fritt med den smak/lukt som just du föredrar! Skulle det va något speciellt ovanligt så gör vi vårt bästa att skaffa fram tillsatsen.

Ännu en mycket intressant nyhet är frysta pinkies! Även dessa kan fås smaksatta, det ska bli otroligt spännande att se hur väl det här fungerar. Borde fungera extremt bra i trögt eller kallt vatten.

Testa gärna och hör av er och berätta!